Inleiding

De afvalmarkt wordt steeds internationaler. Bedrijven zijn constant op zoek naar betrouwbare be- en verwerkers die prijs- en milieutechnisch het beste hun afvalstoffen kunnen behandelen. Vaak zijn dit voor u bedrijven die in het buitenland gelegen zijn of vinden buitenlandse bedrijven juist u. Na een commerciële overeenkomst zullen dan afvaltransporten plaats gaan vinden vanaf of naar uw bedrijf.

Complexe regelgeving

Echter naast een commerciële overeenkomst met uw klant is er vaak ook een zogenoemde EVOA-vergunning nodig. De EVOA (Europese Verordening voor de Overbrenging van Afvalstoffen) reguleert de transporten van afvalstoffen van en naar andere landen. De EVOA is een complexe regelgeving waarnaast ieder land en/of deelgebied ook haar eigen aanvullende regels kan hebben. Kortom er zijn veel verschillende regelgevingen rondom het transporteren van afvalstoffen over de landsgrens.

IWTC is dé keuze voor gedegen advies voor uw transporten en hun vergunningen.

Advisering

Om de regels geen belemmering te laten zijn voor uw commerciële activiteiten en om uw bedrijfsproces zo snel mogelijk doorgang te laten vinden kunt u IWTC inschakelen voor advies en ondersteuning. IWTC heeft kennis over het ontstaansproces en de verwerkingsmogelijkheden van veel afvalstoffen. Daarnaast beschikt IWTC ook over de kennis om de samenstelling te beoordelen en de kritische parameters te benoemen. Door deze kennis samen te voegen met de kennis over de actuele wet- en regelgeving rondom het vervoer van afvalstoffen kan IWTC uw vergunningsaanvraag correct opstellen zodat deze snel tot een besluit zal leiden. Hierdoor kunt u probleemloos uw afvalstoffen transporteren vanaf of naar uw klant. 

 

IWTC streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en biedt naast een tailormade opdracht ook op verschillende andere manieren haar hulp aan. Bekijk de opdrachtmogelijkheden op de website of neem contact op met IWTC voor verdere informatie.

Betrouwbaarheid

IWTC heeft veiligheid en betrouwbaarheid in hoog in het vaandel staan. Bedrijfsvertrouwelijke gegevens zullen op integere wijze behandeld worden en alleen in overleg met u verstrekt worden aan derden zoals de betrokken overheden.

Quick-scan

Als u van plan bent om afvalstoffen over te gaan brengen kunt u in een vroeg stadium een quick-scan laten uitvoeren. Deze scan geeft u een snelle indicatie, op basis van ervaringen, waar u aan toe bent. Uit de scan komt naar voren of het materiaal dat u wilt overbrengen een afvalstof is. Ook weet u dan of de afvalstof alleen meldingsplichtig is of dat u een vergunning dient aan te vragen. Daarnaast geeft de scan een indicatie, op hoofdlijnen, of het transport zal worden goedgekeurd door alle betrokken autoriteiten. U kunt de resultaten van de scan bijvoorbeeld gebruiken in uw commerciële contacten met uw klant.

MorSka Design (c) 2018